El curs acaba i, amb ell, la primera edició del projecte Natura i Ciutat.

La iniciativa Natura i Ciutat va sorgir amb la voluntat d’aplicar noves metodologies a les aules per tal de promoure situacions d’ensenyament i aprenentatge significatives i basades en l’acció. La finalitat era dissenyar i crear projectes d’Aprenentatge i Servei on els museus poguessin compartir eines i coneixements amb els centres educatius per transformar la mirada dels alumnes i detectar la relació entre natura i ciutat. Així doncs, al llarg del curs s’han dut a terme tres formacions per dotar d’eines al professorat relacionades amb el Design Thinking i la Co-creació i per compartir les experiències.

En aquest sentit, volem agrair la implicació i la participació dels 3 centres educatius que han col·laborat en el programa. A partir del projecte Natura i Ciutat s’han elaborat dos projectes, la creació d’una cooperativa d’aliments ecològics a partir de la col·laboració amb una d’existent i l’enjardinat d’un casal d’avis per augmentar les zones verdes. A més, també s’han ideat 14 propostes de projecte com, per exemple, fer una campanya de sensibilització ambiental o la construcció d’un hort urbà veïnal, entre d’altres.

Ha sigut una experiència enriquidora que esperem que hagi despertat noves inquietuds i ganes de seguir treballant en aquesta línia, apostant per una educació proactiva que acompanyi els alumnes en el seu desenvolupament global i que fomenti la interacció i el vincle entre els continguts curriculars i la vida real de l’alumnat aprofitant metodologies innovadores i participatives.

Moltes gràcies!

 
2021-01-26T08:31:03+00:0026/06/2019|Coordinació|

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author: