Durant el mes d’octubre de 2018, el Museu del Disseny de Barcelona va acollir la primera sessió de formació amb el professorat del Col·legi Sagrat Cor del Besòs i de l’Institut Fort Pius.

Ens endinsàrem dins la metodologia del projecte Natura i Ciutat, on els participants van poder conèixer com funciona cada fase del projecte de primera mà. Natura i Ciutat és una iniciativa que es recolza en les metodologies pròpies del disseny per idear Projectes d’Aprenentatge i Servei (APS). Aquesta proposta podria ser una bona eina pels professors que vulguin aprendre a co-dissenyar amb els seus alumnes projectes d’aquest estil vinculats a la natura, la ciutat i el patrimoni cultural, i incentivar la relació Escola-Museu.

El Museu del Disseny ens va obrir les portes al Centre de documentació i a dissenys de producte que integren Natura i Ciutat, així com la mateixa metodologia del Design Thinking mitjançant un taller que ofereixen per a escoles. Aquells qui formin part del projecte tenen l’oportunitat de repetir-lo amb els seus grups. Els qui no, penseu que és molt interessant per portar-hi els nanos.

A continuació, trobareu la presentació que ens va servir de guia per aquella formació.

Natura i Ciutat de La Mandarina de Newton

Els grups del Col·legi Sagrat Cor del Besòs i  l’Institut Fort Pius ja han començat, i l’Institut Quatre Cantons de Poblenou s’està preparant. En aquest espai, us anirem explicant com creix i evoluciona Natura i Ciutat. Comencem!